Fårskallarna

Det här är våra får ❤.

Alla tackor är blandras och det förekommer bla finull, texel och hälsinge i dem och baggen är ett renrasigt Hälsingefår.

Vårt avelsmål är att ha tackor med mycket goda moderegenskaper som har lätta födslar. Vi prioriterar även lättfödda individer då vi vill hålla dem så naturligt som det bara går och i möjligaste mån undvika att behöva ge kraftfoder.

Vi tar naturligtvis vara på allt vad fåren producerar, lammkött, fällar från lammen och ullen vi klipper från fåren.

Alla mina tackor är individer och har olika personligheter, nedan följer en presentation av dem.

 • Viktoria

  Tacka f-95? Vi vet faktiskt inte hur gammal hon är, hon har fått två lamm hos mej varav en tacka, Anis, är med i den produktiva besättningen. Viktoria är kvar som barnavakt och ledartacka till de ungtackor som jag sparar. Hon får vara med sålänge hon är pigg och kry!

 • Rosmarin

  Tacka f-06
  Rosmarin har stor integritet och mycket goda modersegenskaper, hon är mycket lugn och stabil. ger stora lamm.

 • Salvia

  Tacka f-07
  Salvia är en utomordentlig mamma och föder i regel 2 lamm. Tre av tackorna i besättningen är hennes döttrar, Muskot, Kummin och Mynta.

 • Salt

  Tacka f-06
  Salt är en riktigt go tjej, hon älskar att kela och kan stå i timmar bara man klappar henne, hon är dessutom snäll att mjölka vilket är mycket bra då man kan "sno" lite råmjölk av henne varje år som buffert om något skulle gå på tok. Salt är mamma till två tackor i besättningen, Kyndel och Krusmynta

 • Timjan

  Tacka f-07 Timjan är en av mina bästa tackor, hon är lugn, en supermorsa, lättfödd och snäll. Hon får oftast två lamm och har lätta födslar. Timjan är mamma till Myrra

 • Muskot

  Tacka f-09 Muskot är Salvias dotter och är presis lika duktig som sin mor men mer tillgänglig än hon. Muskot är en stor tacka och föder ett eller två lamm.

 • Kyndel

  Tacka f-09 Kyndel är dotter till Salt, är en bra mamma och en snäll tacka och föder oftast två lamm. En av hennes döttrar är med i besättningen, Mejram

 • Myrra

  Tacka f-09 Myrra är Timjans dotter och väldigt lik henne förutom att hon är större. Hon är en supermamma, snäll, lugn och kelig. Hon får ett eller två lamm

 • Kummin

  Tacka f-10 Kummin är helsyster till Muskot och alltså dotter till Salvia, hon är en bra mamma och är en mjuk och lite försiktig tacka. Hon är lite mindre än Muskot.